Parkering

I de flesta av våra områden kan vi erbjuda p-platser och ibland garage till våra hyresgäster. Svårast att få p-plats är det i centrum och Gula Komarken. 

Intresseanmälan för parkeringsplats

Du som är intresserad av en parkeringsplats registrerar en intresseanmälan via Mina Sidor på www.kungalvsbostader.se. Detta är endast möjligt om du har ett hyreskontrakt hos Kungälvsbostäder. Har du ingen dator fyller du i blanketten ”Registrering i parkeringskön”. 

För varje dag man är registrerad i parkeringskön får man en köpoäng. Man kan välja att prenumerera på lediga parkeringsplatser via e-post.

Söka lediga parkeringsplatser

Alla våra lediga parkeringsplatser och garage publiceras på Kungälvsbostäders webbplats www.kungalvsbostader.se. Lediga parkeringsplatser publiceras samtidigt som lediga lägenheter, normalt måndagar, och är sökbara under 1 vecka. Du kan maximalt söka 3 parkeringsplatser samtidigt och ansökan sparas i två veckor efter att parkeringen tagits bort. Därefter går det bra att anmäla intresse för nya p-platser.

Har du ingen dator kan du välja att ringa och lyssna på lediga parkeringsplatser under telefontiden samt anmäla sitt intresse via våra uthyrare.

Du kan se och söka lediga parkeringarna endast i sitt eget område.

Kriterier för att få hyra parkeringsplats

För att få möjlighet att hyra en parkeringsplats måste du ha ett lägenhetskontrakt hos Kungälvsbostäder och vara registrerad i parkeringsplatskön. Du får heller inte ha oreglerade skulder till oss.

Fördelning av parkeringsplatser

Sökande till en ledig parkeringsplats/garage rangordnas efter kötid. I många av våra bostadsområden är det ont om parkeringsplatser vilket innebär att vi först och främst erbjuder en parkering per lägenhet. De som bor i området men inte har någon parkeringsplats har alltså förtur till p-platserna. Därefter kan vi erbjuda fler parkeringsplatser till den hyresgäst som så önskar. Garagen fördelas efter kötid.

Efter anmälningstidens utgång får den person som är överst på listan ett meddelande från Kungälvsbostäder att hon/han har erhållit parkeringsplatsen och att ett hyreskontrakt kommer att skickat per post för underskrift. Undertecknat kontrakt skall återsändas till Kungälvsbostäder inom en vecka. Efter kontraktsskrivning av parkeringsplats nollställs köpoängen.

Uppsägningstid och flytt

Uppsägningstiden för en parkeringsplats är tre månader.

Om man flyttar till ett nytt område behålls köpoängen för parkeringar och när det nya kontraktet är skrivet så kan man börja söka parkering i sitt nya område. Om du flyttar från Kungälvsbostäder gallras du från parkeringskön.

Besöksparkeringar

De besöksparkeringar som finns är endast avsedda för besökare och får inte användas av hyresgästerna själva. De flesta av våra bostadsområden är bilfria vilket innebär att det bara är tillåtet att köra in där vid in- och avlastning av tyngre föremål.

Kungälvsbostäder anlitar Securitas för parkeringsbevakning. Vid överträdelse kontakta dem på telefon 0771-767 000.

 Registrering i parkeringskön