1. Bostadskö

1. Bostadskö

A. Registrera dig med en intresseanmälan

För att söka våra lägenheter måste du vara registrerad i vår bostadskö. Du kan anmäla dig från och med att du fyllt 16 år, för att få skriva kontrakt måste du ha fyllt 18 år.

B. Köpoäng

För varje dag som du är registrerad som sökande hos oss får du en poäng. Kötid/köpoäng är personlig och kan inte överlåtas. Efter kontraktsskrivning nollställs kötiden/köpoängen och man spärras från att söka ny lägenhet i tolv månader.

C. Boendetid = kötid

Våra hyresgäster är värdefulla för oss, därför har du som hyresgäst vissa fördelar jämfört med externa bostadssökande. Du som har ett förstahandskontrakt hos oss får räkna boendetiden på det senaste kontraktet som kötid.

När du är intresserad av en ny lägenhet registrerar du dig som sökande på Mina Sidor och söker de lediga lägenheter som passar dina önskemål.

D. Uppdatera din registrering

För att vi ska veta att du är fortsatt intresserad av att stå i vår bostadskö och att vi har rätt uppgifter om dig behöver du en gång om året med högst 12 månaders mellanrum gå igenom din registrering och uppdatera denna för att behålla din kötid.

Detta gör du genom att logga in på Mina sidor via www.kungalvsbostader.se. Har du inte tillgång till mobiltelefon, surfplatta eller dator så kontaktar du oss.

E. Viloperiod

Missar du att uppdatera din registrering i tid blir du som sökande vilande under maximalt 12 månader. Under vilotiden samlar du inga köpoäng och får heller inga prenumerationserbjudanden eller andra utskick från oss. Kontaktar du oss innan viloperiodens 12 månader gått ut aktiverar vi din registrering och du börjar samla köpoäng igen. Observera att du erhåller inga köpoäng för den tiden din registrering varit vilande.

Kontaktar du inte oss innan viloperioden går ut, gallras du ur vår bostadskö och förlorar samtliga köpoäng. Du får då registrera dig på nytt och börja om med att samla köpoäng.

Du är själv ansvarig för att uppdatera dina personuppgifter, som adress, telefonnummer, e-post med mera när dessa ändras.

F. Utskick från bostadskön

Du kan vid din registrering välja om du önskar få erbjudande och annan korrespondens från oss via e-post eller via brev. Om du väljer e-post är det viktigt att din e-postleverantör tillåter e-post från noreply@kungalvsbostader.se och inte sorterar detta som skräppost.

Prenumeration av lediga lägenheter som matchar dina sökkriterier kan endast fås via e-post. Du kan även lyssna på lediga lägenheter på vår telefonsvarare på 0303-23 98 50, val 2 under våra telefontider.

Observera att vi inte skickar ut några påminnelser från bostadskön om när det är dags att uppdatera sin registrering. Du ansvarar själv för att komma ihåg detta.