Balkong och uteplats

Detta gäller för din balkong eller uteplats.

Blomlådor

Det är trevligt att ha blomlådor på balkonger, dessa skall sitta på insidan av balkongen. Var försiktig med vattning eller rengöring av balkongen, annars kan det bli det blött hos grannen under.

Altan/uteplats

Den uteplats som hör till lägenheten är den uteplats du har till ditt förfogande. Du får inte bygga ut den, bygga en altan eller hägna in din uteplats med staket eller häckar. Kungälvsbostäder vill att varje område ska se enhetligt ut samt att det ska vara lätt för våra entreprenörer att sköta gemensamma gräsytor.

Löpande skötsel av balkong och uteplats ligger på dig som hyresgäst. Balkong och uteplats ska inte användas som förråd eller avställningsplats för olika föremål. För cyklar, möbler, skidor med mera finns det speciellt avsedda förvaringsutrymmen. Partytält får inte placeras på uteplatsen. Du ansvarar själv för att hålla uteplatsen snygg.

Grillning

Grillning på balkong, altan eller inom sluten gård är olämpligt om man bor i flerfamiljshus och därför tillåter vi inte det. Det är frågan om både säkerhet och trivsel. Brandrisken är stor med grillar placerade nära husväggar och utemöbler. Det är vi som fastighetsägaren som ansvarar för att brandbelastning på fastigheterna är minimal. Rök, grillos och matos kan störa grannar och närboende.

I de flesta områden med flerfamiljshus har vi iordningställt grillplatser för att hyresgäster ska ha möjlighet att grilla på hemmaplan men också för att undvika osämja grannar emellan och minska brandrisken. Saknas en sådan plats i ditt område kan du placera din egen grill på ett lämpligt ställe där det är både säkert och inte stör omgivningen. Om ni väljer att sitta ute under små timmarna tänk på att inte vara högljudda, det finns de som behöver sova.

 Blommor