Nu upphör vi påminna dig!

Nu upphör vi påminna dig!

Från och med 1 januari 2015 sker en förändring av vår hantering av bostadskön. Då kommer inga fler påminnelser att skickas ut till våra bostadssökande och du måste själv komma ihåg när du behöver uppdatera din registrering i bostadskön.

Som bostadssökande hos Kungälvsbostäder måste du en gång per år med högst tolv månaders mellanrum uppdatera din registrering för att behålla din kötid/köpoäng. Detta måste du göra för att vi ska veta att vi har rätt uppgifter om dig och att du faktiskt fortfarande är intresserad av att kvarstå i bostadskön. Om du inte gör det så förlorar du din plats i kön.

Dessa regler har vi haft sedan vi tog över bostadskön i egen regi 2010. Vi har
sedan dess påmint våra bostadssökande 60 dagar innan kötiden går ut om att
det är dags att uppdatera sig. Detta har vi gjort via brev eller e-post beroende
på vilka inställningar du själv har valt vid registreringen. Du har förmodligen
någon gång i år fått information om din sista påminnelse.

Varför gör vi detta?

Under 2013 genomfördes en grundlig översyn av våra köregler. Ett resultat av den översynen är ett beslut att avskaffa påminnelsen. Påminnelsebrevet/e-posten har skapat en falsk trygghet hos våra bostadssökande. En stor del glömmer bort att uppdatera sina kontaktuppgifter i form av e-post samt adress när dessa ändras vilket gör att påminnelsen inte kommer fram. Påminnelseutskicket är orsak till många jobbiga samtal och långa tråkiga diskussioner om den skickats eller ej och vems ansvar det är att uppdateringen sker i tid.

Vi genomför denna ändring för att det ska vara tydligt att det är du som bostadssökande som har ett eget ansvar för din plats i kön och för att uppdatera din registrering för att på så sätt behålla din kötid.

Uppdatera dig via Mina sidor

Lättast uppdaterar du dig via Mina sidor på www.kungalvsbostader.se där du loggar in med ditt personnummer och lösenord. Har du glömt ditt lösenord beställer du enkelt ett nytt via webbsidan. Du kan komma och besöka oss på vårt kontor på Uddevallavägen 1 så visar vi dig hur du gör.

Det får högst gå 12 månader mellan uppdateringarna. Exempelvis, om du uppdaterar din intresseanmälan 2014-12-15 måste du senast göra det igen 2015-12-15. För att lättare komma ihåg kan du lägga in datumet i din kalender, en påminnelse i din mobiltelefon eller välja ett datum du lätt
kommer ihåg. På Mina Sidor ser du vilket datum du senast måste uppdatera dig igen. Du kan självklart uppdatera dig oftare.

Publicerad 2014-11-19