Ledig tjänst: Uthyrare med samordnings- och systemansvar

Lediga tjänster

Uthyrare med samordnings- och systemansvar

Vi söker en uthyrare till Kungälvsbostäder som förutom handläggning av uthyrningsärenden ska ha ett samordningsansvar för vår kundgrupp och vara systemansvarig för de IT-system som används inom gruppen.

Vi söker dig som vill ta ansvar för att utveckla och förbättra uthyrningsverksamheten och kundtjänst på Kungälvsbostäder för att nå nöjdare kunder. Som uthyrare hos oss är det ditt jobb att se till att denna förtroendekänsliga del av vår verksamhet bedrivs på ett professionellt sätt med högt kundfokus.

Du är del av en grupp bestående av tre kundvärdar och ytterligare en uthyrare. I denna tjänst ingår ett samordningsansvar för gruppens arbete; exempelvis gällande bemanningsfrågor. Du kommer även att ha huvudansvaret för de IT-system som används inom gruppen. Det gäller aktuella delar av fastighetssystemen samt telefoniplattformen.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar självständigt för hela uthyrningsprocessen, från publicering av lediga lägenheter till kontroll av blivande hyresgäster och kontraktsskrivning. Ibland förekommer visning av lägenheterna.

Du ansvarar för att administrera vår bostadskö och samtliga ärenden kopplande till den. Det är också ditt arbete att hyra ut lediga parkeringsplatser och förråd samt att handlägga uppsägningar, ansökan om andrahandsuthyrning, byten och överlåtelser. Detta gör du genom att möta våra kunder via telefon, besök eller e-post. I ditt arbete ingår också att arbeta för att motverka oriktiga hyresförhållanden.

I tjänsten förekommer också att representera Kungälvsbostäder vid olika aktiviteter och mässor, i Hyresnämnden samt i samarbetsgrupper med andra aktörer, som exempelvis kommunen.

Eftersom vi är en liten organisation, krävs det att vi ibland hjälps åt med arbetsuppgifter som kan ligga utanför var och ens arbetsbeskrivning. För att kunna hålla en hög tillgänglighet för våra kunder bistår vi varandra vid frånvaro inom gruppen.

Kompetenskrav och kvalifikationer

Du bör ha en relevant eftergymnasial utbildning och god kännedom om hyresrättsmarknaden och fastighetsbranschen. Vi söker dig som har kunskaper inom hyresjuridik och erfarenhet av att ha arbetat med uthyrning och kundservice.

Det är ett krav att du behärskar Microsoft Office och är en van användare av olika typer av IT-system, extra meriterande är om du kan Vitec Portal Marknad, Vitec Hyra samt Vitec Teknisk förvaltning samt har erfarenhet av att arbeta i och med telefoniplattformar för kundtjänst, speciellt Solidus.

Vidare ska du ha goda kunskaper i svenska och engelska, eventuellt fler språk är ett plus, samt en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Kungälvsbostäder befinner sig i en förändringsfas och det är viktigt att du trivs i en organisation där verksamheten utvecklas och förändras. Det är oerhört viktigt att du är kundfokuserad och serviceinriktad och vet för vem vi finns till.

Vi söker dig som är engagerad och handlingskraftig samtidigt som du är ansvarsfull och noggrann. Du behöver ha förmågan att skapa tillit och tjänsten kräver att du är kommunikativ och förtroendeingivande med hög personlig integritet.

Om tjänsten

Frågor om tjänsten besvaras av:
Linda Winstedt, kommunikations- och marknadschef, 0303-23 98 56, linda.winstedt@kungalvsbostader.se.

Tjänsten tillhör team Kommunikation & Marknad.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV till linda.winstedt@kungalvsbostader.se.

Intervjuer sker löpande.

Publicerad 2019-04-08

Som Kungälvs största hyresvärd, är det självklart för oss att bidra till att utveckla hela staden. Vårt viktigaste bidrag är tryggt och trivsamt boende med god service och starkt boendeinflytande. Dessutom samarbetar vi med det lokala näringslivet, föreningslivet och kommunen. Målet är ett Kungälv där alla kan leva och bo. Tillsammans.