Trygghetsboendet

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=20e0c560-13ac-4368-abbc-8f6f57e1188a&width=700
/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=2544b53d-707c-4b71-a13b-29fa807850e7&width=700
/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=450d8d59-cb79-4025-927a-47ff4bdabd16&width=700
  •  
  •  
  •  

ADRESS: Solhultsgatan 8
BYGGÅR: 2014/2015
HYRESNIVÅ: Ca 6 700- 10 100
STORLEK: Mellan 44 -78 m2, 1 rok-3 rok
ANTAL LÄGENHETER: 34+13 LSS
P-PLATS: Finns att hyra i anslutning till fastigheten, eller längs Kongahällagatan eller på Nordmannatorget

Vid årsskiftet 2014/2015 stod vårt första, och Kungälvs enda, trygghetsboende färdigt. Ett boende som präglas av trygghet och gemenskap för dig som har fyllt 70 år, eller har en make/maka/sambo som uppfyller ålderskravet.

Trygghetsboende är en ny bostadsform som vänder sig till en äldre målgrupp. Vårt trygghetsboende blir det första i sitt slag i Kungälvs kommun och det är vi stolta över.

Vad innebär ett trygghetsboende?

På ett trygghetsboende ställs höga krav. Lägenheterna ska vara funktionellt utformade för att passa en äldre målgrupp och vara planerade så att hyresgästen kan bo kvar hemma om behov av stöd i vardagen uppstår i form av hemtjänst, larm eller fysisk anpassning för att öka tillgängligheten. Boendet ska erbjuda gemensamhets- lokaler för samvaro och måltider, hobby och rekreation. Det ska finnas personal, exempelvis i form av en värd/-värdinna, minst två timmar per dag på angivna tider.

Gemensamma ytor

I byggnadens souterrängplan finns en stor gemensamhetslokal på ungefär 150 kvadratmeter med ett välutrustat kök och en väl tilltagen uteplats utanför. Lokalen kan användas för olika gemensamma aktiviteter. 

Intill gemensamhetslokalen finns en friskvårdslokal där möjligheten finns att anordna olika friskvårdsaktiviteter efter önskemål, exempelvis yoga, styrketräning eller fotvård. Det finns en gemensam tvättstuga med stora ytor och modern utrustning.

Lägenheterna

Standarden i lägenheterna är hög. Hall, vardagsrum, sovrum och kök har ekparkett och badrummen klinkergolv och helkaklade väggar. Samtliga lägenheter har stort ljusinsläpp och generösa balkonger eller uteplatser och gott om förvaringsutrymmen. Lägenheterna längst upp i huset erbjuder takterasser med en spektakulär utsikt. Lägenheterna är förberedda för inkoppling av disk- och tvättmaskin.

Omgivningen

Utanför den pampiga entrén finns trädgården - en plats för både gemensamma aktiviteter och egna lugna stunder. Här finns en boulebana och flera sittplatser där man kan följa årstidernas skiftningar, en rik variation av växter, en spaljéklädd pergola, konstverk, upphöjda planteringar, träd och häckar. Trädgården är skapad med omtanke för de boendes glädje och trivsel. Gångarna är utförda i hårdpackat grus för att det ska bli lätt att gå även med rullator.

Området

Trygghetsboendet ligger i Komarken. Här finns närhet till vårdcentral och apotek på Nordmannatorget och bussförbindelser på Kongahällagatan. När den nya stadsdelen Kongahälla står färdig kommer det att bli nära till nya affärer och service. I anslutning till entrén finns angöring för färdtjänst eller taxi. Förhyrda parkeringsplatser finns vid infartsvägen till trygghetsboendet samt längs Kongahällagatan. Besöksparkeringar finns längs Kongahällgatan samt Nordmannatorget.

Bemanning

Personal i form av en trygghetsvärdinna finns tillgänglig på särskilda tider efter överenskommelse med de boende. Trygghetsvärdinnan fungerar som ett socialt stöd för att bistå med organisering av gemensamma aktiviteter efter de boendes önskemål.