Information till bostadssökande om förmedlingssajter

Information till bostadssökande om förmedlingssajter

Vi vill uppmärksamma våra bostadssökande på att vi inte samarbetar med någon av de olika förmedlingssajter som finns för bostäder på internet.

Vi på Kungälvsbostäder förmedlar våra lägenheter själva och efter kötid. Det betyder att man måste registrera sig i vår bostadskö via oss och söka lägenheterna via vår webbsida för att ha en chans att få en av våra bostäder. Att vara sökande hos oss är kostnadsfritt och vi förmedlar våra lediga lägenheter utan avgift.

Vi samarbetar inte med olika förmedlingssajter på internet som exempelvis  hyrabostad.se eller bostadsportal.se. Ändå hamnar många av våra lediga lägenheter på dessa sajter titt som tätt. Sajterna tar helt enktelt informationen om lediga lägenheter  från vår webbsida och publicerar på sin egen, ibland med både bild och text trots att detta strider mot upphovsrätten. Ofta tar de också betalt för att förmedla våra kontaktuppgifter.

Vi vill därför uppmärksamma våra bostadssökande på att vi inte samarbetar med dessa sajter. Vi förmedlar våra bostäder själva.

Publicerad 2018-09-21