Nu förmedlar vi lediga p-platser via Mina sidor

Nu förmedlar vi lediga p-platser via Mina sidor

Vi kommer att från och med vecka 26 börja hyra ut våra parkeringar via Mina sidor. Alla som står i parkeringskön har flyttats över till det nya systemet.

Vi börjar med att hyra ut p-platserna i ett testområde och har valt Nedre Komarken. Lediga parkeringsplatser i området kommer att publiceras på Mina sidor redan vecka 26. Den som bor på Nedre Komarken och är intresserad av en parkeringsplats loggar in på Mina sidor och anmäler sitt intresse på den lediga parkering hen önskar.

Har du inget användarkonto på Mina sidor så registrerar du ett. Behöver du hjälp så kontaktar du oss. Om allt fungerar som det ska kommer vi att köra alla parkeringar från och med vecka 32.

Vad innebär förändringen?

Precis som tidigare så förmedlas de lediga parkeringsplatserna till den med längst kötid och som inte har en parkeringsplats sedan tidigare. Endast den med ett giltigt hyreskontrakt kan söka en parkeringsplats och du kan endast söka lediga parkeringsplatser i ditt egen område, exempelvis Centrum om du bor på Ivar Claessons gata eller Gula Komarken om du bor på Klostergatan. När man skrivit kontrakt på en parkeringsplats nollställs köpoängen och flyttar du från oss så gallras du ur parkeringskön. 

Alla lediga parkeringsplatser och garage i ditt bostadsområde publiceras på vår webbsida, vanligtvis på måndagar, och kommer att vara sökbara under en vecka. Du gör själv en intresseanmälan till den parkeringsplats som du är intresserad av på Mina Sidor. 

Har du ingen dator kan du istället ringa och lyssna på lediga parkeringar på 0303-23 98 50 under telefontiden. Vill du anmäla ditt intresse till någon plats kontaktar du våra uthyrare. Flyttar du inom vårt bestånd behåller du din köpoäng för parkeringsplats.

Varför gör vi detta byte?

Vi gör detta för att det ska bli lättare för våra hyresgäster att ställa sig i kö och att ansöka om en p-plats. Med det nya systemet sköter du processen själv, när du vill och behöver inte passa våra telefontider. Dessutom hanteras redan andra hyresgästärenden på Mina Sidor så det blir smidigt att samla allt på ett ställe.

Publicerad 2018-06-21

Mer information

Köregler för parkeringar

Inloggning Mina sidor